NFC хартия

PowerCoat Alive

PowerCoat Alive е първата в света хартия с чипове, която предлага неограничени възможности за маркетинга. Тя е лесна за употреба, с изчистен дизайн и не изисква адаптация на продукта. Не се заплаща месечна такса и няма ограничения на кликовете и свързванията.
Този тип хартия предлага високи нива на сигурност – чипът е вграден и не може да бъде копиран. Етикетите са много тънки и могат лесно да се интегрират в опаковки и едновременно с това са изключително издръжливи – издържат до 200°С за няколко минути и на налягане до 50 бара. Хартията не съдържа пластмаса и може да бъде рециклирана, притежава и FSC® сертификат.

Какво е предимството на тази технология за брандовете?
Едни от най-важните и характеристики за брандовете са, че въведения в чипа URL адрес може да бъде променян. ALIVE може да бъде отпечатана и обработена, както всяка друга хартия. Това позволява рекламирането в списания, опаковането, етикетите на дребно, книгите, козметиката и други печатни материали с висока стойност да бъдат интерактивни и да предоставят допълнително съдържание като специални оферти, купони, информация за продуктите и друга информация.
Хартията освен това събира информация за поведението на потребителите. Брандовете могат да получат огромно количество данни чрез специализирани платформи за анализ, което им позволява да измерват действително въздействието на своите кампании и да разбират по-добре поведението на клиентите. Платформата дава достъп до информация като брой сканирани листа и геолокализация (къде е сканиран етикетът).

Какво представлява технологията NFC?
Near Field Communications (NFC) е технология, която позволява на смартфони и други устройства да установят комуникация помежду си, чрез допир или приближаване в непосредствена близост. Радиочестотите от телефона генерират достатъчно енергия, за да захранват веригите с предварително програмирани функции, което премахва нуждата от батерия.

Как тази технология намира приложение в хартията?
Един лист PowerCoat Alive се състои от три слоя: два слоя хартия, между които се вмъква слой PowerCoat с предварително отпечатана схема за RFID и силициев чип. След това 3-те листа се ламинират. Резултатът е хартия, която може да бъде програмирана да задейства множество функции на всяко устройство с възможност за NFC.

Всички новини »