Специални покрития и ефекти

Как да отличите вашият дизайн от всички останали? Специалните довършителни работи създават невероятно въздействие. Добавянето на необичайно покритие ще помогне на Вашите маркетингови материали да се откроят от тези на вашите конкуренти.

Ето няколко специални покрития за печат, които можете да опитате следващия път, когато искате по-високо качество за вашите продукти.

Ламиниране:

Ламинирането включва нанасяне на тънък филм от пластмаса върху хартията. Това ще осигури защита на мастилото, ще подобри външния вид на готовия проект и ще увеличи трайността. Хартията може да получи матов или гланцов ламинат, в зависимост от желания краен резултат. Матовото ламиниране може да създава по-изискан продукт, а гланцовото ламиниране е отличен начин да обърнете внимание на дизайна и цветовете, като добавите изключителен блясък.

Лак:

Довършването на брошури, визитки и флаери с лак води до удивителено първо впечатление. Селективния лак включва нанасяне на лак към определена област от дизайна, т.е. логото или текста, за да се открои и улови светлината. Селективният лак може да бъде матов, гланцов, с блестящи частици, обемен, фосфорециращ и много други!  Селективният лак се използва най-добре в комбинация с ламинат – например гланцов селективен лак върху матов ламинат. Това води до изключителен контраст между мат и блясък.

Фолиране:

Фолирането изисква специална печатна преса, която поставя фолио върху дизайна – обикновено в малки области като лого или име. Резултатът се постига чрез нагряване на фолиото при натискане върху хартията. Получените ефекти са изключително разнообразни, с покрития във всичко – от метално до матово, до блясък. Това наистина може да промени цялостния вид.

Щампа:

Релефният дизайн на Вашите продукти създава осезаемо впечатление и може да се използва с или без мастило. Релефното щамповане, без използването на цветни мастила, е известно като „блинт щамповане“. Тази техника е особено приложима за бланки и визитни картички и често се използва в комбинация с фолио.

Изрязване и релеф:

Създаването на продукт във форма, различна от правоъгълник, е прост начин да се открои материала. Нарязването се постига чрез използване на нож, който е конструиран в желаната форма и може да се използва за промяна на формата на ръба на хартията, или чрез рязане на модел в повърхността на страницата.

Кои от тези покрития ще подобрят най-добре вашите продукти?

Всички новини »